Wallet Crypto Didalam Slot Kad SIM Telefon Bimbit

424

Syarikat telekomunikasi Amerika Syarikat – VaultTel telah melancarkan dompet cryptocurrency kecil yang terletak di dalam SIM card di telefon bimbit.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Firma itu mengumumkan pada hari Selasa bahawa penyelesaian dompet menggabungkan aplikasi dan kad VaultTel Intellichip untuk menyimpan kunci peribadi cryptocurrency pada peranti mudah alih, menggunakan pengesahan biometrik dan “gred tentera” untuk menyimpan dana yang selamat.

Kad ini boleh diletakkan di dalam slot kad SIM telefon bimbit dual-SIM Android, atau boleh digunakan dengan aksesori dongle pada iPhone, kata VaultTel.

Ciri pengesahan biometrik memastikan bahawa hanya pemilik telefon boleh memindahkan dana dari dompet, VaultTel menerangkan pada laman webnya. “Lebih daripada itu, tiada perakam skrin mata atau Trojan boleh merakam apa yang sedang berlaku pada dompet  anda, kerana ia tidak menggunakan sumber daya komputer anda,” tambah firma tersebut.

Dompet tersedia untuk pra-pesanan dengan dua pilihan: pakej Android dengan harga £ 75 ($ 98) dan pakej iOS pada £ 100 ($ 131).

Intellichip menggunakan AES (Advanced Encryption Standard) 512 untuk menyimpan data dengan selamat dan juga mempunyai ciri-ciri pilihan seperti yang dapat menyekat akses dompet ke peranti tertentu dan “geolock,” yang menghalang akses ke kawasan geografi tertentu.

VaultTel seterusnya menyatakan bahawa ia telah melaksanakan standard bitcoin terkini untuk produk itu, termasuk Cadangan Peningkatan Bitcoin (BIP) 39 dan BIP44, yang membolehkan dompet HD. Pengguna boleh memindahkan dompet mereka pada kad VaultTel yang lain.

Produk ini kini dilancarkan untuk pasaran A.S. dan dijangka disediakan “segera” di negara-negara Eropah melalui anak syarikat U.K. VaultTel.

Kes penggunaan untuk menyimpan cryptocurrency secara selamat pada telefon mudah alih adalah pantas. Sebelum ini , Samsung, Galaxy S10, menampilkan sebuah enclave perkakasan dalam telefon yang bertujuan untuk melindungi dompet pada peranti daripada penggodam. Telefon blockchain Sirin Labs juga mempunyai dompet terbina didalam.

 

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!