Wallmart Kini Paten Drone Penghantaran Automatik

154

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Usaha paten Walmart baru-baru ini telah memperlihatkan bagaimana syarikat gergasi runcit tersebut dalam mengkaji blockchain, kini telah memfailkan paten untuk drone penghantaran autonomi. Permohonan itu memperincikan sistem “alat elektronik autonomi” berkomunikasi antara satu sama lain tanpa wayar dan objek yang diangkut antara satu sama lain selepas proses pengenalan. Selepas satu drone bergerak ke tempat tertentu di mana satu lagi terletak, mereka menukar isyarat pengesahan menggunakan blokchain, dan jika robot pertama berjaya mengiktiraf quest, ia melewati pakej tersebut. Drones akan bergerak bergantung kepada pangkalan data maklumat penghantaran yang disimpan pada mana-mana blockchain yang dikendalikan syarikat.

Untuk mengenal pasti satu sama lain, penggunaan robot boleh menggunakan pelbagai cara untuk benar-benar menghantar isyarat dari satu ke yang lain, termasuk kod RFID, kod QR atau ultrasound. Seterusnya, setiap robot penyampaian boleh diselaraskan dengan ciri-ciri yang unik supaya ia mudah dikenalpasti oleh drone lain.

Sebagaimana yang difailkan, penggunaan teknologi automatik dijangka sebagai satu cara untuk mengurangkan masa di mana elemen proses penghantaran harus “dipercayai”. Walmart mengatakan bahawa hakikat bahawa pengguna perlu mempercayai penyerahan barangan mereka ke mesin terbang “menimbulkan cabaran yang berkaitan dengan keselamatan” dan memerlukan sistem pengenalan yang boleh dipercayai untuk drone-drone itu. Walmart telah giat bekerja pada pelbagai penyelesaian blockchain untuk perniagaannya dan baru-baru ini memohon paten yang berkaitan dengan pengurusan peralatan pintar dan kawalan penghantaran barang secara robotik.

 

Kini Blocky.my membuka kelas pada setiap hari Jumaat malam. Hanya 10 terawal yang daftar sahaja dipilih. Jika penuh anda boleh tunggu giliran Jumaat seterusnya. Tempah nama anda di link ini.

DAFTAR NAMA ANDA DIBORANG INI : DAFTAR SEKARANG JADI YANG TERAWAL

Jika anda ingin memerlukan perkhidmatan dari Blocky.my dalam pengurusan Aset Digital. Sila PM admin di Facebook Page Blocky 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!