Wang 2020 : Perbahasan Sama ada Blockchain Akan Mengganti Sistem Pembayaran Semasa

144

Pada persidangan Money 20/20 di Las Vegas hari ini, 22 Okt, pakar dalam bidang blockchain membahaskan masa depan teknologi dan potensi kesannya terhadap bagaimana pembayaran dilakukan.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Ketua Pegawai Teknologi Ripple David Schwartz dan Naib Presiden Kanan FIS Pembayaran Strategi Produk Esther Pigg menawarkan visi bersaing sama ada blockchain akan memberi manfaat kepada pembayaran.

Menurut Schwartz, teknologi blockchain akan menggantikan sistem pembayaran semasa di dunia. Blockchain akan melakukan sistem pembayaran apa yang dilakukan e-mel kepada jawatan tradisional, kata Schwartz. Pada pandangannya, sistem pembayaran berdasarkan blokchain akan membolehkan pembayaran lebih kecil dan lebih kerap yang tidak wujud dalam ekosistem pembayaran semasa, kerana ia terlalu perlahan dan mahal.

Schwartz berhujah bahawa blockchain adalah “teknologi yang tepat” untuk sistem pembayaran baru kerana ia adalah selamat dan membolehkan “setiap peserta untuk mengesahkan secara peribadi setiap peraturan sistem.” Dia selanjutnya menyatakan bahawa “blockchain” sangat boleh dipercayai. ” Dia mengatakan bahawa tuntutan mengenai keupayaan blockchain untuk mengurangkan kos adalah diabaikan, merujuk kenyataan dari CEO Western Union bahawa pilot blockchain dengan Ripple tidak menghasilkan faedah kewangan untuk syarikat itu.

 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!