Western Union Kerjasama Dengan Ripple

104

Presiden Pemindahan Wang Global Western Union mendakwa syarikat itu “bersedia untuk mengadopsi mata wang apa pun,” yang berpotensi termasuk cryptocurrency.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Odilon Almeida menyatakan tidak ada perbezaan besar antara cryptocurrencies dan pembayaran digital tetap, yang mana Western Union telah menangani selama bertahun-tahun.

Almeida percaya bahawa pendirian jangka panjang firma itu berpotensi bersedia untuk melancarkan sebarang jenis mata wang, termasuk yang berdasarkan blokchain:

“Kami sudah beroperasi dengan 130 mata wang Jika satu hari kami merasa ia adalah strategi yang tepat untuk memperkenalkan kriptografi ke platform kami, teknologi-bijak, itu hanya satu lagi mata wang. Saya fikir kripto mata wang boleh menjadi salah satu pilihan mata wang atau aset di sekeliling dunia akan ditukar antara orang dan perniagaan, jika itu berlaku, kami bersedia untuk melancarkan. “

Selain daripada cryptocurrency, Western Union juga meneroka penggunaan blockchain. Menurut siaran akhbar yang mengiringi video itu, firma itu telah bekerjasama dengan Ripple untuk “menguji sama ada menghantar bayaran dengan blockchain lebih pantas dan lebih murah,” sambil menambah bahawa “ujian sedang berjalan.”

Pendirian rasmi Western Union terhadap crypto telah banyak berubah dalam beberapa bulan terakhir. Pada bulan Jun tahun ini, Ketua Pegawai Eksekutif syarikat Hikmet Ersek berkata bahawa Western Union tidak akan menambah penyelesaian pemindahan cryptocurrency kepada perkhidmatannya tidak lama lagi. “Pengguna memberitahu kami apa yang mereka mahu. Orang tidak membayar bil hospital mereka dalam cryptos, “katanya pada masa itu.

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!