Western Union Kerjasama Stellar Pemindahan Wang Ke Wallet Mobile

161

Pembayaran Western Union (WU) kini bermitra dengan Stellar (XLM) dalam kolaborasi projek Thunes untuk membolehkan pelanggan WU memindahkan dana terus ke dompet mudah alih secara global. Perkembangan itu diumumkan dalam siaran akhbar rasmi yang diterbitkan pada 21 Mac.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Thunes adalah nama dagang yang dijenamakan semula oleh TransferTo – rangkaian pembayaran rentas sempadan yang memberi tumpuan kepada pasaran baru. TransferTo sebelum ini telah bekerjasama dengan projek blockchain open source Stellar untuk percubaan integrasi blokchain sebagai penyelesaian ke dalam perkhidmatannya.

Menurut kenyataan akhbar Western Union, perkongsian dengan Thunes akan memfokuskan pada penggunaan rangkaian digital WU atau lokasi ejen WU untuk memindahkan dana secara langsung kepada dompet bergerak penerima.

Western Union menekankan bahawa fungsi yang berkembang ini bertujuan untuk memacu kemasukan kewangan secara global dengan melonggarkan akses kewangan untuk underbanked atau sesiapa yang kini tidak disokong oleh pembekal perkhidmatan kewangan tradisional.

Western Union baru-baru ini menyatakan ia lebih mudah menerima mata wang digital berasaskan blockchain, dengan presiden WU Global Money Transfer yang menyatakan bahawa cryptocurrencies akan menjadi alat pertukaran antara individu dan perniagaan, syarikat itu “akan bersedia untuk melancarkan” sokongan.

Selain daripada crypto, Western Union sudah meneroka penggunaan teknologi blockchain, menyertai ujian berterusan dengan Ripple untuk menguji nilai kecekapan kos dan masa sistem penyelesaian berkuasa blockchain Ripple.

Dalam berita Stellar, enam bank antarabangsa baru-baru ini menandatangani surat niat untuk mengeluarkan stabilcoins mereka yang disokong fiat pada rangkaian pembayaran rentas sempadan IBM, yang berdasarkan Stellar.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!