Wirex Lancarkan Kad Debit Mata Wang Kripto di Asia pada Q2 2018

186

Mencari tempat untuk berbelanja menggunakan bitcoin adalah langkah penting untuk penerimaan pakai sebenar. Walaupun tidak benar-benar menggunakan mata wang kripto seperti yang dimaksudkan, menambah nilai kad debit dengan bitcoin juga membolehkan anda membelanjakan pegangan anda sambil melangkau keperluan untuk pedagang mempelajari sistem pembayaran baru dan hanya menggunakan kaedah lama yang sama mereka digunakan. Dengan kad perbelanjaan Wirex kembali ke Asia, pelabur bitcoin di rantau ini tidak lama lagi akan mempunyai pilihan selain daripada hanya perdagangan.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Kad Bitcoin Asia

Sebuah syarikat dompet bitcoin dan kad perbelanjaan yang beribu pejabat di London, Wirex telah mendedahkan ia akan melancarkan kad debit tanpa sentuh untuk membelanjakan wang yang telah dimuatkan dari mata wang kripto dan akaun berbilang mata wang pertamanya untuk pertukaran cepat antara bitcoin dan fiat (SGD, GBP, EUR, USD) di Asia pada suku kedua 2018. Kad Wirex di Asia dikatakan menawarkan sokongan 3D Secure untuk pembayaran dalam talian yang selamat serta kad debit maya yang boleh didapati secara fizikal dan cepat.

Wirex mempunyai pejabat di Tokyo dan Singapura, dan tahun lepas telah menerima pelaburan $3 juta dari Kumpulan SBI, pelabur institusi Jepun. Oleh itu, tidak hairanlah ia akan memberi tumpuan untuk terus membelanjakan penawarannya di benua yang paling ramai penduduk di dunia, bermula dengan Jepun dan Asia Tenggara.

Menjadikan Perbelanjaan Bitcoin Mudah

Minggu lepas Wirex melancarkan kad kredit kripto untuk pelanggannya di Kesatuan Eropah (EU). Kad baru telah tersedia di UK sejak 8 Mac, dan pelancaran untuk negara-negara EU yang lain akan berlangsung sehingga akhir bulan Mei. Syarikat percaya bahawa penghantaran berperingkat mengikut kawasan memastikan perkhidmatan yang stabil dan selamat di peringkat global.

Pavel Matveev, Ketua Pegawai Eksekutif syarikat, berkata: “Wirex membawa akaun dan kad pelbagai mata wang pertama ke Asia untuk membelanjakan wang yang ditukar daripada mata wang kripto, menjadikan pembelian seharian lebih mudah. Kad kami boleh digunakan untuk transaksi di kedai, membeli barang dalam talian atau mengeluarkan wang dari ATM. Kami adalah syarikat pertama yang membawa kad sedemikian dan kini kami yang pertama membawa akaun pelbagai mata wang dengan kad debit tanpa sentuh baru ke Asia. Kami gembira untuk memberitahu pelanggan-pelanggan kami di Asia bahawa perbelanjaan mata wang kripto kini menjadi lebih mudah. ”

 

[ sumber: Bitcoin News, tarikh 16 Mac, ditulis oleh Avi Mizrahi ]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!