Zimbabwe Ingin Ikut Jejak Crypto Valley

127

Menteri Kewangan Zimbabwe baru-baru ini memberi kenyataan bahawa negara itu perlu memeluk Bitcoin di peringkat negeri dengan cara yang serupa dengan Switzerland.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Memetik pelaburan dan pemahaman bank pusat Swiss di Bitcoin, Mthuli Ncube berkata beliau akan menyeru Reserve Bank of Zimbabwe (RBZ) untuk mengikuti jejak langkah switzerland.

Zimbabwe terus menghadapi masalah tunai berikutan pergolakan politikdi belakang kekacauan ekonomi. Sementara itu, RBZ mengambil sikap penipuan risiko yang lebih tinggi terhadap cryptocurrency, pada bulan Mei tahun ini yang mengharamkan semua institusi perbankan domestik daripada melayani perniagaan cryptocurrency dengan cara yang serupa dengan India dan Iran.

Ncube terus membayangkan bahawa untuk menutup mata kepada Bitcoin sekarang adalah untuk menutup pintu untuk faedah yang akan muncul kemudian.

“… Jika negara-negara ini dapat melihat nilai ini dan di mana ia menuju, kita juga harus memberi perhatian,” katanya.

“… Idea itu tidak boleh menghentikannya dan katakan tidak melakukan ini, tetapi pengawal selia perlu melabur dalam menangkapnya dan mencari cara untuk memahaminya, maka anda mengawalinya kerana anda sekarang memahaminya.”

Pada bulan Julai, RBZ mendedahkan ia sedang mengkaji cara-cara menggunakan teknologi blockchain untuk proses dalamannya.

Kini Blocky.my membuka kelas pada setiap hari Jumaat malam. Hanya 10 terawal yang daftar sahaja dipilih. Jika penuh anda boleh tunggu giliran Jumaat seterusnya. Tempah nama anda di link ini.

DAFTAR NAMA ANDA DIBORANG INI : DAFTAR SEKARANG JADI YANG TERAWAL

Jika anda ingin memerlukan perkhidmatan dari Blocky.my dalam pengurusan Aset Digital. Sila PM admin di Facebook Page Blocky 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!